Fundatia Potaissa este organizatie neguvernamentala infiintata in anul 1998, cu scopul de a contribui la educarea tinerilor din Turda si imprejurimi, in spiritul respectului pentru om si natura, prin implicarea in diferite activitati specifice pentru dezvoltarea durabila si responsabila a microregiunii Turda.
Pe scurt, Fundatia Potaissa este un grup de pasionati de natura si excursii, preocupati de cunoasterea si protectia mediului inconjurator, conservarea si valorificarea responsabila a patrimoniului local (natural, istoric, cultural, tradiţional).

Ce putem face impreuna?

  • excursii (drumetii, cicloturism, schi, alpinism, speologie, ture foto, etc)
  • activitati educative Junior Ranger (expozitii, concursuri, activitati tematice)
  • activitati in arii protejate (amenajare trasee turistice, realizare poteci tematice, instalare panouri informative, activitati de observare si monitorizare a florei si faunei)
  • realizarea de materiale educative si informative (pliante, brosuri, harti, vederi, manuale, fise educative)
  • programe turistice locale (Citytour, Natura si Aventura, Ecoturism, Drumuri verzi, Iubitorii gastronomiei)
  • organizarea de evenimente (locale, regionale, nationale) si activitati de promovare turistica
  • actualizare informatii web (www.turdeni.ro, www.turdaturism.ro, www.juniorranger.ro)

Mai multe detalii despre programele noastre: Vezi AICI !

Unde ne intalnesti ?

De obicei, in fiecare JOI, dupa ora 18:00, ne intalnim si povestim despre activitatile planificate, iar de la invitatii nostri poti invata din tainele lor legate de mersul pe munte. Impreuna ne uitam la filme sau prezentari foto despre munti si alte activitati turistice.
Sediul nostru se afla in Piata Republicii, nr.28, etaj 1, Turda (vezi Google Maps).

 

Sustine ...

Directioneaza 2% pentru Potaissa.

Puteti decide ca prin directionarea a 2% din impozitul datorat statului, sa sustineti activitati prin care tinerii din comunitate sunt implicati in programe educative pentru cunoasterea naturii, protectia mediului, si promovarea turistica a patrimoniului local. Sprijinul pe care îl acordati astfel, nu va costa nimic, doar 5 minute din timpul dumneavoastra.
Afla mai multe detalii AICI !

Donatii individuale

Potecile marcate din imprejurimile Turzii au nevoie de întreținere anuală. Nu te mai rătăci pe poteci! Donează 100 de lei și contribuie la refacerea a 100 de metri de potecă marcată. Alege segmentul de potecă pe care vrei să îl repari și donează acum. Convinge mai mulți prieteni să refaceți împreună mai mulți kilometri, o potecă de la un capăt la altul. Adoptați cu toții o potecă!
Îți dorești să nu mai vezi gunoaie în natură? Îți dorești să reciclăm mai mult? Să consumăm mai puțin? Totul pornește de la educația celor mici. Donează 50 de lei și oferă șansa încă unui copil să participe gratuit la activitățile de educație ecologică Junior Ranger Potaissa.
Vrei să nu se mai taie pădure și să nu se mai distrugă râurile în rezervațiile naturale? Îți dorești ape limpezi și aer curat? Vrei să salvezi animalele și plantele pe cale de dispariție? Donează 50 de lei și protejează Acvila și Usturoiul salbatic din Cheile Turzii.

Donațiile se pot face prin ordin de plată sau transfer bancar în contul:
Fundatia de Ecologie si Turism POTAISSA
IBAN RON: RO31 RNCB 0110 1152 7361 0001 - BCR TURDA
Nu uita sa menționezi la observații "Donație Potaissa" și să precizezi pentru ce ai donat.
Poți să donezi și în numerar, întâlnindu-ne la una dintre activitățile noastre.

Sponsorizari

Dacă ai propria companie sau ești manager cu putere de decizie și influență în compania în care lucrezi, poți să sprijini activitatile si programele defasurate de Fundatia de Ecologie si Turism POTAISSA prin alocarea unei sponsorizări.

 

Citeste si da mai departe ...

Scrie despre noi si activitatile noastre, pe blogul sau website-ul tau. Recomada si da like la postarile noastre de pe Facebook. Poti pune si un banner pe website-ul tau sau chiar pe geam, acasa, sa stie si vecinii tai ca esti alaturi de noi :)

Citeste materiale realizate de noi (pliante, brosuri, publicatii) si orice sugestie, completare si corectura ne e de mare folos :)

Vorbeste despre noi cu prietenii tai, cu colegii tai la locul de munca ... ca poate vor si ei sa se implice in activitatile noastre. Vorbeste si cu seful tau, ca poate firma unde lucrezi, vrea sa sustina programele noastre :)


Pentru orice întrebare, suntem aici sa-ti raspundem:

  • suna la 0744.678674
  • trimite mesaj la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • suntem pe Facebook (Potaissa, JuniorRanger, TurdaTurism.RO, Turdeni.RO)