Fundatia POTAISSA - pentru Ecologie si Turism, Durabil si Responsabil !

Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa este organizatie neguvernamentala infiintata in anul 1998, la initiativa unui grup de tineri turdeni. Misiunea organizatiei este de a contribui la educarea tinerilor din Turda si imprejurimi, in spiritul respectului pentru om si natura prin implicarea in diferite activitati specifice, pentru dezvoltarea durabila a microregiunii Turda.

Programele Fundatiei de Ecologie si Turism Potaissa urmaresc trei directii de dezvoltare:

  • Cunoasterea naturii si protectia mediului inconjurator
  • Dezvoltarea durabila a microregiunii Turda
  • Participarea activa a tinerilor in comunitate

Cunoasterea naturii si protectia mediului inconjurator
programe de vacanta, organizare evenimente locale de ecologie si turism, actiuni de conservare a biodiversitatii si a ariilor protejate, promovarea si valorificarea patrimoniului turistic, editarea de materiale de promovare ecologica si turistica, pregatirea de animatori pentru programe educative pentru cunoasterea si protectia naturii si a mediului

Dezvoltarea durabila a microregiunii Turda
consolidarea sectorului ONG, intarirea parteneriatelor la nivel local, facilitarea accesului la informatii a cetatenilor si incurajarea participarii acestora la luarea deciciziilor la nivel local, implicarea locuitorilor in activitati comunitare si promovarea bunelor practici in activitatea de voluntariat la nivel local.

Participarea activa a tinerilor in comunitate
participarea tinerilor la administrarea locala, organizare evenimente locale si programe internationale pentru tineret, facilitarea accesului la resurse si informatii specifice, utilizarea si promovarea metodelor educative nonformale, elaborarea si realizarea de materiale educative, pregatirea de animatori pentru programe educative pentru tineret.

Toate programele si activitatile noastre incurajeaza dezvoltarea locala responsabila si durabila, prin punerea in valoare a resurselor si produselor locale, incurajarea si dezvoltarea producatorilor locali si stimularea micilor afaceri pentu dezvoltarea economiei locale.


Pentru orice întrebare, suntem aici sa-ti raspundem:

  • suna la 0744.678674
  • trimite mesaj la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • suntem pe Facebook (Potaissa, JuniorRanger, TurdaTurism.RO, Turdeni.RO)